Ronald van Zuijlen

Een gewoontedier, that's me

DECEMBER 1, 2007 - Utrecht NL TAGS: work

Precies de reden dat ik nog net geen maand afwezig ben geweest van het adminpanel van mijn weblog. Ik val terug in oude gewoontes. Ken je dat? Dat je je bij ieder treffen van de kassa van de AH weer verbaasd; weer dezelfde artikelen gekocht! Volgens mij ben ik de uitvinder van het woord ‘merktrouw’…

Natuurlijk zijn niet alle oude gewoontjes slecht, en bovendien leg ik maar moeilijk de vinger op ‘oude gewoontes’ en ‘nieuwe gewoontes’. Daar is niet echt een duidelijke grens voor. Sommigen zijn echter wel duidelijk: ik ben blij dat ik niet ben teruggevallen op mijn WoW-gewoonte. Een oude gewoonte, niet per definitie slecht, maar in mijn geval wel! Toch mis ik het af en toe wel, de oefenloze avonden samenwerking van 40 man met maar een doel. Ik mis het af en toe, maar het zou niet goed voor me zijn.

Inmiddels heb ik zo’n 1,5 maand werk achter de rug en het bevalt me nog steeds prima. Ik ben (nog steeds) bezig met studeren. Het Sun Certified Java Programmer - examen staat op het programma. Mijn eerste poging was…wat jammerlijk. Mijn tweede poging gaat waarschijnlijk ergens volgende week plaatsvinden.

bron: http://www.sun.com/training/certification/java/scbcd.xml

Ik wil het halen! Het is zwaar, het vergt veel studie en vooral veel kennis van details, wat het voor mij moeilijk maakt. Ik moet het halen! Naast het programmeren ben ik ook mijn tafeltennistechnieken weer aan het terughalen uit het verleden, al ging ik afgelopen woensdag plat op mijn bek op mijn nieuwe profielloze schoenen (auw!).

December, here we come!